ଚିକେନ୍ ତନ୍ଦୁରୀ Tandoori Chicken Recipe
ଚିକେନ୍ ତନ୍ଦୁରୀ ବନେଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ମାରିନେସନ ପାଇଁ:
୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଚିକେନ୍ (ହାଡ଼ ଥିବା ଟୁକୁଡ଼ା – ଥାଇ/ଲେଗ୍ ସବୁଠୁ ଭଲ)
୧ କପ୍ ଗଢ଼ା ଦହି
୧.୫ ଚାମୁଚ ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା
୧ ଚାମୁଚ ଲେମ୍ବୁ ରସ
୧.୫ ଚାମୁଚ କାଶ୍ମୀରୀ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ (ରଙ୍ଗ ପାଇଁ)
୧/୨ ଚାମୁଚ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ
୧ ଚାମୁଚ ଗରମ ମସଲା
୧ ଚାମୁଚ ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ
ଲୁଣ ରୁଚିଅନୁସାରେ
୨ ଚାମୁଚ ସରିଷ ତେଲ (କିମ୍ବା ଯେଉଁ କୌଣସି ତେଲ)
ଅପ୍ସନାଲ୍: ରେଷ୍ଟୁରାଣ୍ଟ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ରଙ୍ଗ ପାଇଁ ଅଲ୍ପ ପରିମାଣ ଖାଦ୍ୟ ରଙ୍ଗ
ଅପ୍ସନାଲ୍: ରେଷ୍ଟୁରାଣ୍ଟ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ରଙ୍ଗ ପାଇଁ ଅଲ୍ପ ପରିମାଣ ଖାଦ୍ୟ ରଙ୍ଗ
🔪 ତିଆରି ପ୍ରକ୍ରିୟା
1. ଚିକେନ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତି:
ଚିକେନ୍ ଟୁକୁଡ଼ା ରେ ଗଭୀର କଟ୍ (୨–୩ଟି) କରନ୍ତୁ, ଯାହା ମାରିନେସନ୍ ଭିତରକୁ ଯିବାକୁ ସହଜ କରିବ।
2. ମାରିନେସନ୍ (୨ ପଡ଼ାରେ):
ପ୍ରଥମ ମାରିନେସନ୍ (୧୫–୩୦ ମିନିଟ୍):
ଚିକେନ୍ ରେ ଲୁଣ, ଲେମ୍ବୁ ରସ ଓ ଅର୍ଦ୍ଧ ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା ମିଶାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ।
ଦ୍ଵିତୀୟ ମାରିନେସନ୍ (୪ ଘଣ୍ଟା କିମ୍ବା ସନ୍ଧ୍ୟାବେଳି ଥରେ):
ଦହି, ବାକି ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା, ସମସ୍ତ ମସଲା ଓ ତେଲ ମିଶାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଚିକେନ୍ ରେ ଲଗାଇ ଫ୍ରିଜର୍ ରେ ରଖନ୍ତୁ।
🍳 ରନ୍ଧିବା ପ୍ରକ୍ରିୟା
. ଓଭେନ୍ ଧାରା:
-
ଓଭେନ୍ ୨୨୦°ସେ (୪୩୦°F) ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରିହିଟ୍ କରନ୍ତୁ।
-
ବେକିଂ ଟ୍ରେକୁ ଲାଇନ୍ କରି, ଉପରେ ର୍ୟାକ୍ ରେ ଚିକେନ୍ ରଖନ୍ତୁ।
-
୨୦–୨୫ ମିନିଟ୍ ରୋଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ, ମଧ୍ୟରେ ଏକଥର ପलଟନ୍ତୁ।
-
ଶେଷ ୨–୩ ମିନିଟ୍ ରେ ବ୍ରୋଇଲ୍ କିମ୍ବା ଗ୍ରିଲ୍ କରନ୍ତୁ ଝାଲି ହେବା ପାଇଁ।
2. ତାବା ଧାରା:
-
ଗ୍ରିଲ୍ ପାନ୍ କିମ୍ବା ତାବାକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ତେଲ ଦିଅନ୍ତୁ।
-
ମଧ୍ୟମ ତାପମାନରେ ଚିକେନ୍ କୁ ଭଲ ଭାବେ ସେକନ୍ତୁ, ଝାଲି ହେଉଯାଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ।
3. ଏୟାର୍ ଫ୍ରାଏର୍:
-
୨୦୦°ସେ ରେ ୧୫–୧୮ ମିନିଟ୍ ଯାଏଁ କୁକ୍ କରନ୍ତୁ, ମଧ୍ୟରେ ଏକଥର ଉଲ୍ଟାନ୍ତୁ।
✨ ଶେଷ ଟାଚ୍:
-
ତତେକେ ଚିକେନ୍ ଉପରେ ବଟର୍ କିମ୍ବା ଘିଅ ଖୋଲି ଥପ୍ଥପାନ୍ତୁ।
-
ଉପରେ ଛାଟ୍ ମସଲା ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସ ଛିଟାନ୍ତୁ।
No comments