Header Ads

ଚିକେନ୍ ତନ୍ଦୁରୀ Tandoori Chicken Recipe



ଚିକେନ୍ ତନ୍ଦୁରୀ ବନେଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ

ମାରିନେସନ ପାଇଁ:

୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଚିକେନ୍ (ହାଡ଼ ଥିବା ଟୁକୁଡ଼ା – ଥାଇ/ଲେଗ୍ ସବୁଠୁ ଭଲ)

୧ କପ୍ ଗଢ଼ା ଦହି

୧.୫ ଚାମୁଚ ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା

୧ ଚାମୁଚ ଲେମ୍ବୁ ରସ

୧.୫ ଚାମୁଚ କାଶ୍ମୀରୀ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ (ରଙ୍ଗ ପାଇଁ)

୧/୨ ଚାମୁଚ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ

୧ ଚାମୁଚ ଗରମ ମସଲା

୧ ଚାମୁଚ ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ

ଲୁଣ ରୁଚିଅନୁସାରେ

୨ ଚାମୁଚ ସରିଷ ତେଲ (କିମ୍ବା ଯେଉଁ କୌଣସି ତେଲ)

ଅପ୍ସନାଲ୍: ରେଷ୍ଟୁରାଣ୍ଟ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ରଙ୍ଗ ପାଇଁ ଅଲ୍ପ ପରିମାଣ ଖାଦ୍ୟ ରଙ୍ଗ


ଅପ୍ସନାଲ୍: ରେଷ୍ଟୁରାଣ୍ଟ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ରଙ୍ଗ ପାଇଁ ଅଲ୍ପ ପରିମାଣ ଖାଦ୍ୟ ରଙ୍ଗ


🔪 ତିଆରି ପ୍ରକ୍ରିୟା

1. ଚିକେନ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତି:

ଚିକେନ୍ ଟୁକୁଡ଼ା ରେ ଗଭୀର କଟ୍ (୨–୩ଟି) କରନ୍ତୁ, ଯାହା ମାରିନେସନ୍ ଭିତରକୁ ଯିବାକୁ ସହଜ କରିବ।


2. ମାରିନେସନ୍ (୨ ପଡ଼ାରେ):

ପ୍ରଥମ ମାରିନେସନ୍ (୧୫–୩୦ ମିନିଟ୍):
ଚିକେନ୍ ରେ ଲୁଣ, ଲେମ୍ବୁ ରସ ଓ ଅର୍ଦ୍ଧ ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା ମିଶାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ।

ଦ୍ଵିତୀୟ ମାରିନେସନ୍ (୪ ଘଣ୍ଟା କିମ୍ବା ସନ୍ଧ୍ୟାବେଳି ଥରେ):
ଦହି, ବାକି ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା, ସମସ୍ତ ମସଲା ଓ ତେଲ ମିଶାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଚିକେନ୍ ରେ ଲଗାଇ ଫ୍ରିଜର୍ ରେ ରଖନ୍ତୁ।


🍳 ରନ୍ଧିବା ପ୍ରକ୍ରିୟା

. ଓଭେନ୍ ଧାରା:

  • ଓଭେନ୍ ୨୨୦°ସେ (୪୩୦°F) ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରିହିଟ୍ କରନ୍ତୁ।

  • ବେକିଂ ଟ୍ରେକୁ ଲାଇନ୍ କରି, ଉପରେ ର୍ୟାକ୍ ରେ ଚିକେନ୍ ରଖନ୍ତୁ।

  • ୨୦–୨୫ ମିନିଟ୍ ରୋଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ, ମଧ୍ୟରେ ଏକଥର ପलଟନ୍ତୁ।

  • ଶେଷ ୨–୩ ମିନିଟ୍ ରେ ବ୍ରୋଇଲ୍ କିମ୍ବା ଗ୍ରିଲ୍ କରନ୍ତୁ ଝାଲି ହେବା ପାଇଁ।

2. ତାବା ଧାରା:

  • ଗ୍ରିଲ୍ ପାନ୍ କିମ୍ବା ତାବାକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ତେଲ ଦିଅନ୍ତୁ।

  • ମଧ୍ୟମ ତାପମାନରେ ଚିକେନ୍ କୁ ଭଲ ଭାବେ ସେକନ୍ତୁ, ଝାଲି ହେଉଯାଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ।

3. ଏୟାର୍ ଫ୍ରାଏର୍:

  • ୨୦୦°ସେ ରେ ୧୫–୧୮ ମିନିଟ୍ ଯାଏଁ କୁକ୍ କରନ୍ତୁ, ମଧ୍ୟରେ ଏକଥର ଉଲ୍ଟାନ୍ତୁ।


ଶେଷ ଟାଚ୍:

  • ତତେକେ ଚିକେନ୍ ଉପରେ ବଟର୍ କିମ୍ବା ଘିଅ ଖୋଲି ଥପ୍ଥପାନ୍ତୁ।

  • ଉପରେ ଛାଟ୍ ମସଲା ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସ ଛିଟାନ୍ତୁ।

 

No comments

About me

About me

Home Top Ad

Powered by Blogger.