Header Ads

ଓଡ଼ିଆ ରସଗୋଲା


 

ଓଡ଼ିଆ ରସଗୋଲା ପକାଇବା ପ୍ରଣାଳୀ

🧺 ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଦୁଧ – ୧ ଲିଟର  

ଲେମନ ରସ / ଭିନେଗାର – ୨ ଟେବଲସ୍ପୁନ (ଦୁଧ କାଟିବା ପାଇଁ)
ପାଣି – ୩ କପ
ଚିନି – ୧ କପ
ଗୁଲାବ ଜଳ / ଏଲାଚି ଗୁଣ୍ଡ – ଅଲ୍ପ ପରିମାଣରେ (ସୁଗନ୍ଧ ପାଇଁ)

🥣 ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରକ୍ରିୟା:

① ଛେନା ପ୍ରସ୍ତୁତି:

  1. ଦୁଧ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଫୁଟିଲେ ଲେମନ ରସ / ଭିନେଗାର ଯୋଗ କରନ୍ତୁ।

  2. ଦୁଧ କାଟିଗଲେ ଗ୍ୟାସ ଅଫ୍ କରନ୍ତୁ।

  3. ଏକ ସାଫ କପଡ଼ାରେ ଛାଣି ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୋଇ ତିତାସ୍ପର୍ଶ ହଟାନ୍ତୁ।

  4. ପାଣି ଚାପି ଦେଇ ଛେନାକୁ ୩୦ ମିନିଟ ରେଷ୍ଟ ଦିଅନ୍ତୁ।

② ଗୋଲା ବନାଇବା:

  1. ଛେନାକୁ ହାତରେ ୧୦–୧୫ ମିନିଟ ଭଲଭାବରେ ମସି ମସି ସ୍ମୁଥ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କରନ୍ତୁ।

  2. ଏବେ ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୋଲା ବନାନ୍ତୁ (ଫାଟିବା ନାହିଁ ଭଳି ହେବା ଉଚିତ୍)।

③ ସିରା (ସିରା ପାଣି) ପ୍ରସ୍ତୁତି:

  1. ଏକ ଗଭୀର ପାତିଲରେ ୩ କପ ପାଣି ଓ ୧ କପ ଚିନି ଦିଅନ୍ତୁ, ଏବଂ ଫୁଟାନ୍ତୁ।

  2. ଚିନି ପୁରା ଗଲାପରେ ହଳୁକ ଫୁଟିବା ସିରା ତିଆରି ହେଲେ, ତା’ରେ ଛେନା ଗୋଲା ଛାଡନ୍ତୁ।

④ ରସଗୋଲା ସିଜାଇବା:

  1. ଢାକି ମଧ୍ୟମ ଆଗୁନରେ ୧୫–୨୦ ମିନିଟ ସିଜାନ୍ତୁ।

  2. ଗୋଲା ଫୁଲିଲେ ଗ୍ୟାସ ଅଫ୍ କରନ୍ତୁ।

  3. ଥଣ୍ଡା ହେଲେ ଗୁଲାବ ଜଳ / ଏଲାଚି ଗୁଣ୍ଡ ଦିଅନ୍ତୁ।


🍽️ ପରିବେଶନ:

ଏବେ ଆପଣଙ୍କ ଓଡ଼ିଆ ରସଗୋଲା ପ୍ରସ୍ତୁତ!
ଠଣ୍ଡା ହେଲେ ଭୋଗ କିମ୍ବା ମିଠା ଭାବରେ ପରିବେଶନ କରନ୍ତୁ।

No comments

About me

About me

Home Top Ad

Featured Post

ଓଡ଼ିଆ ରସଗୋଲା

Powered by Blogger.